Jernved Mejeri blev bygget i 1909 af bønderne i Jernved og omegn. Mejeriet blev drevet som et andelsmejeri frem til 1992. Hovedproduktionen var smør.
I 1992 blev mejeriet solgt til Laila og Ole Jørn Frederiksen. Mejeriet blev derefter til et privatmejeri.
Efter ombygning og tilbygning til ostemejeri begyndte vi at producere Danbo og lave smør i sommeren 1992 - alt efter gamle håndværkstraditioner. Senere kom produktionen til også at omfatte Svenbo og Maribo-oste.
Smør fremstillet på Jernved Mejeri bliver lavet efter gammel tradition, hvor den friske fløde syrnes i min. 24 timer, hvorefter den kærnes ud til smør.
Langtidssyrningen giver smør fra Jernved Mejeri den eftertragtede aroma. Som biprodukt af smørret får vi gammeldags kærnemælk, som smager som kærnemælk skal smage -lige- som vi husker fra gamle dage.
Mejeriet beskæftiger 5 medarbejdere - dels i osteriet og dels på lageret.
Vi har et mejeriudsalg, hvor vi udover egne produkter (kærnemælk, smør og ost), sælger is og islagkager, danablue, brie, rygeost og økologiske mælkeprodukter, altsammen fra mindre danske producenter.
Jernved Mejeri A/S
Ole Jørn Frederiksen
Torsdag 10.00 - 17.30
Fredag 10.00 - 17.30
Lørdag 09.00 - 13.00
Se åbningstider for helligedage
Lukket alle helligdage